16-08-201717:05

Олена Сукманова взяла участь в установчому засіданні обласного антирейдерського штабу на Кіровоградщині

У рамках робочої поїздки до міста Кропивницький заступник міністра юстиції Олена Сукманова взяла участь в установчому засіданні обласного оперативного штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі, який працюватиме на території області.

За її словами, головне завдання штабу - проводити практичну, а не формальну діяльність. "Від пустих балачок і щотижневих зборів людям в полях легше не стане. Вони повинні знати про цей штаб, мати змогу до нього оперативно звернутися зі скаргою і отримати допомогу", - сказала Олена Сукманова. 

Вона також зазначила, що діяльність цього штабу повинна бути прозорою й перебувати під контролем громадськості. Особливу увагу заступник міністра звернула на необхідність активної участі в діяльності штабу правоохоронних органів, які зобов'язані притягувати злочинців до відповідальності.

Олена Сукманова наголосила, що Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації буде оперативно розглядати скарги та реагувати на всі незаконні дії реєстраторів. За її словами, мобільні групи системи безоплатної правової допомоги виїжджатимуть у села й допомагатимуть людям грамотно захищати свої права в юридичній площині.

"Кіровоградщина є найгарячішим регіоном в країні в плані незаконних захоплень земель і врожаю. Я знаю, що у людей є зброя на руках. Саме для недопущення судів Лінча і були створені ці штаби, які будуть в правовому полі боротися проти аграрного рейдерства"

Окрім того, під час візиту Олена Сукманова провела зустріч з представниками агропідприємства "Нива-2010", яке постраждало від рейдерських атак.

"Я розумію емоції людей, у яких намагалися відібрати землю і врожай. У нас була непроста розмова, але сподіваюсь, нам вдалося вийти на конструктив. Я запевнила сільгоспвиробників, що Мін'юст є їхнім надійним союзником у боротьбі з рейдерством. Ми вже анулювали доступ до реєстру для реєстратора, який здійснював незаконні дії стосовно підприємства "Нива-2010", - зазначила Олена Сукманова.