30-08-201717:30

Олена Сукманова з робочим візитом відвідала Херсон

Заступник Міністра юстиції Олена Сукманова з одноденним робочим візитом відвідала Херсон, де взяла участь у засіданні колегії Херсонської ОДА під час якої, зокрема, йшлося і про роботу антирейдерського аграрного штабу, який створено в області.

"На Херсонщині трапляються лише поодинокі випадки спроб рейдерських захоплень, і, на щастя, вони не носять системного характеру. Тим не менш, штаб діє і готовий реагувати на будь-які конфліктні ситуації", - сказала Олена Сукманова. Як приклад вона навела ситуацію в смт Чаплинка, коли антирейдерський штаб буквально протягом кількох годин відреагував на конфлікт, в якому два підприємства заявили про свої права на врожай. "Була забезпечена охорона врожаю поліцією, розведено сторони для недопущення фізичного протистояння людей і відновлено статус-кво. Зараз спір розглядає суд", - зазначила заступник міністра.

Ще одним важливим завданням антирейдерського штабу, за словами Олени Сукманової, є правова допомога громадянам з будь-яких питань, а не тільки аграрних. "Мобільні робочі групи Мін'юсту, які їздять по селах і містечках, виконують саме таку функцію, бо якщо сьогодні люди не знають, як, і не можуть захистити свої майнові права - це значно спрощує життя рейдерам", - сказала вона.

Також в рамках поїздки Олена Сукманова провела зустріч з нотаріусами та реєстраторами Херсонської області. "Мін'юст виступає за прозору й зрозумілу систему моніторингу й контролю дій державних реєстраторів і нотаріусів, а також за плідну співпрацю", - наголосила заступник міністра. Вона підкреслила, що проведення камеральної перевірки - це не покарання, а звичайна процедура, що апріорі не означає вчинення правопорушення. "Значна частина перевірок не виявляє жодних порушень - і нотаріуси та реєстратори із чистою совістю працюють далі", - сказала Олена Сукманова.

Під час візиту заступник міністра також відвідала місцевий центр безоплатної правової допомоги, де поспілкувалась з людьми, які вже отримали юридичну допомогу.