23-03-202011:18

Олена Висоцька: Уряд виділив Мін’юсту 3,6 млн грн для здійснення протиепідемічних заходів в установах ДКВС

Державна кримінально-виконавча служба отримає додаткове фінансування для здійснення протиепідемічних заходів з протидії поширенню гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України. Про це повідомила заступник Міністра юстиції Олена Висоцька.

Вона зазначила, що кошти будуть виділені з резервного фонду державного бюджету. Відповідного до розпорядження Кабінету Міністрів України від  20 березня 2020 р. № 326-р Міністерство юстиції отримає 3,6 млн гривень.

«Ці кошти будуть спрямовані на забезпечення установ ДКВС засобами індивідуального захисту, тим самим буде зведена до мінімуму можливість розповсюдження вірусу в установах», ­- зазначила заступник Міністра.

Нагадаємо, в установах ДКВС тривають протиепідемічні заходи. Зокрема, з 13 березня 2020 року в установах виконання покарань введено заборону відвідувань, окрім адвокатів, працівників правоохоронних органів та суду. Медичними працівниками проводиться щоденний температурний скринінг безконтактними інфрачервоними термометрами щодо виявлення простудних захворювань персоналу ДКВС, відвідувачів установ, засуджених та осіб, узятих під варту.