14-08-202012:13

Ольга Оніщук: Зареєстровано рекорд України в номінації «Шлюб, проведений у прямому ефірі»

Сьогодні, завдяки послузі Міністерства юстиції «Шлюб за добу» та учаснику проєкту ДП «СЕТАМ» на телеканалі «Україна» в ранковому шоу «Ранок з Україною» під час прямого ефіру було зареєстровано рекорд України. Подію було внесено в Книгу рекордів України в номінації «Шлюб, проведений у прямому ефірі».

Церемонію провела випускниця курсів від ДП СЕТАМ «Весільний церемоніймейстер» Наталія Горбаченко.

Одразу після церемонії заступниця Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук привітала молодят та вручила їм один із найважливіших документів – свідоцтво про державну реєстрацію шлюбу.

«За 2020 рік було зареєстровано 59 500 шлюбів. Незважаючи на карантин, Міністерство юстиції жодного дня не припиняло їх реєстрацію. Прийом громадян ми, звісно, обмежили, але розуміємо, що реєстрація шлюбу – це необхідна послуга, яка має надаватися навіть в такий надскладний час», – наголосила заступниця Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук.

Вона також повідомила, що пілотний проєкт «Шлюб за добу» діє у 75 населених пунктах. З моменту його запровадження – з 29 липня 2016 року - послугою вже скористалися понад 98 тисяч пар, з них найбільше у таких містах як Київ (17 124), Одеса (13 632), Львів (5 305), Харків (5 046) та Маріуполь (4 984).

«Наш проєкт «Шлюб за добу» покликаний зробити одруження максимально зручним та комфортним. Для того, щоб скористатися сервісом з реєстрації шлюбу у скорочені строки, майбутнім нареченим необхідно зробити кілька простих кроків: 1) звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу; 2) обрати дату та час для проведення державної реєстрації; 3)укласти цивільно-правовий договір про надання послуги; 4) та завітати на власне весілля», – додала Ольга Оніщук.

 

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/zareestrovano-rekord-ukraini-v-nominatsii-shlyub-provedeniy-u-pryamomu-efiri-rankovogo-shou-ranok-z-ukrainoyu-na-telekanali-ukraina-kiiv-14-serpnya-2020-roku