14-11-201714:00

OpenMarket продав лотів на понад 1,33 млрд грн.

З початку року через систему електронних торгів OpenMarket було проведено аукціонів на 1,33 млрд грн. та продано 9 918 лотів. Ціни реалізації у порівнянні зі стартовими зросли у середньому на 10%. Понад половина лотів була реалізована з приростом ціни. Завдяки ефективні роботі, надходження від діяльності OpenMarket до держбюджету за цей період перевищили 300 млн грн.

При цьому, найдорожчий проданий за цей період лот – земельна ділянка в Оболонському районі Києва площею 5,7 га та вартістю 24 млн грн.

Найбільше підняття ціни від початкової зафіксовано під час аукціону за земельну ділянку на Київщині. Приріст сягнув 640%, а ціна продажу – 815 340 грн.

«Найтехнологічніший державний стартап OpenMarket продовжує реформу продажу майна, створюючи новий чесний відкритий ринок та наповнюючи бюджет країни», - зазначив генеральний директор OpenMarket Віктор Вишньов.

Окрім того, OpenMarket розпочав співпрацю з Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) щодо реалізації арештованого майна. Першими лотами, виставленими на продаж, стали елітні автомобілі: BMW Alpina, MERCEDES GL, Toyota Camry, BMW X6. Загальна стартова вартість машин складає майже 7 млн грн.

Нагадаємо, що 6 вересня 2017 року був проведений перший в світі аукціон з використанням інноваційної криптографічної технології Blockchain. Нині всі торги переведено на цю технологію. Кожен учасник аукціону може перевірити чесність проведення аукціону на сайті blockchain.gov.ua