26-11-202113:48

Органи ДВС вилучили авто за несплату дорожніх штрафів у боржника з Кривого Рогу

Житель міста Кривий Ріг Дніпропетровської області накопичив 5 штрафів за порушення правил дорожнього руху на загальну суму більше 2 500 грн – та залишився без авто. І все тому, що не сплатив штрафи вчасно та не з’являвся на виклики державного виконавця.

Так, постанови органів поліції щодо накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафів по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху пред’явлені до примусового виконання до Центрально-міського відділу державної виконавчої служби у місті Кривий Ріг Криворізького району Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).

Доречно зазначити, що на виконанні стосовно неплатника дорожніх штрафів перебувають й інші виконавчі провадження про стягнення на користь держави, зокрема, щодо не сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також на користь банківської установи на загальну суму майже 80 000 грн.

Державним виконавцем у ході виконавчих дій було встановлено, що боржнику на праві власності належить автотранспортний засіб, в результаті чого відповідне авто було оголошено в розшук.

Наразі автомобіль вилучений та перебуває на штрафмайданчику, допоки власник не сплатить заборгованість, виконавчий збір у розмірі 10% від суми боргу, витрати виконавчого провадження та послуги щодо зберігання транспортного засобу. Або ж арештоване майно боржника буде реалізоване на електронному аукціоні OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України).

Отже, ухилення від сплати боргів призводить до значного зростання суми заборгованості та вилучення автотранспортного засобу.

Слід зазначити, що на виконанні в органах ДВС Дніпропетровської області перебуває 17 412 виконавчих проваджень щодо примусового стягнення штрафів у справах про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Всього з початку 2021 року державними виконавцями Дніпропетровської області стягнуто майже 40 млн грн за виконавчими провадженнями вказаної категорії.