09-03-202112:01

Органи ДВС змусили боржника сплатити 8-річний борг з аліментів

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції упродовж минулого тижня стягнули 113,7 млн грн аліментів. З них, 22,2 млн грн проблемної заборгованості, яка стягнута державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень: позбавлення права виїзду за межі України, права керування транспортними засобами, права користування вогнепальною зброєю та права полювання, накладення арешту на майно, притягнення боржника до відбування суспільно корисних робіт.

Так, на виконанні у Покровському міському відділі державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Дніпро) з серпня 2012 року перебуло виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання дитини.

Постановою державного виконавця накладено арешт на все майно боржника, відомості внесені до Державних реєстрів речових прав рухомого та нерухомого майна. Крім того, для забезпечення вимог щодо сплати аліментів, державним виконавцем до боржника застосовано встановлені Законом обмеження.

Завдяки заходам органів Державної виконавчої служби боржник сплатив 190 тис грн. аліментів та штраф 84 тис грн.

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції з початку 2021 року стягнули 983,7 млн грн аліментних платежів. З них 186 млн грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень.