23-02-202114:30

Органи ДВС змусили боржницю сплатити аліменти за 7 років

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції упродовж минулого тижня стягнули 132 млн грн аліментів. З них, 25,8 млн грн проблемної заборгованості, яка стягнута державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень: позбавлення права виїзду за межі України, права керування транспортними засобами, права користування вогнепальною зброєю та права полювання, накладення арешту на майно, притягнення боржника до відбування суспільно корисних робіт.

Так, на виконанні у Пологівському районному відділі державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) з липня 2013 року перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів з матері на утримання двох неповнолітніх дітей.

У зв’язку із наявною заборгованістю, яка в  лютому 2021 року складала 186 тис. грн та 93 тис. грн штрафу, державним виконавцем було складено протокол про притягнення боржниці до адміністративної відповідальності за порушення, передбачені частиною першою статті 183-1 КУпАП, який направлено на розгляд до Пологівського районного суду Дніпропетровської області.

12 лютого стягувач надав заяву про повернення виконавчого документа та повідомив про сплату заборгованості у повному обсязі.

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції з початку 2021 року стягнули 763,7  млн грн аліментних платежів. З них 142,7  млн грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень.