04-07-201912:35

Павло Петренко: ми не можемо допустити скасування Закону про очищення влади

Ми маємо зберегти Закон про очищення влади, адже люстрація старих чиновників – це один з фундаментальних принципів подальшого розвитку країни. Про це заявив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Усі спроби знищення Закону про очищення влади в будь-який спосіб – це реванш і бажання вкрай одіозних осіб, які втекли за межі країни, не просто повернутися в Україну, а осісти в органах державної влади», – наголосив очільник Мін’юсту.

Він зазначив: єдиний легальний спосіб зупинити будь-які спроби скасування люстраційного закону – розгляд і прийняття Парламентом законопроекту №2695. Ми неодноразово протягом 4-х років закликали Парламент прийняти цей Закон і зараз саме час це зробити.

«Цей документ вносить зміни до Закону про очищення влади, які ми розробили разом з народними депутатами та експертами Венеційської комісії ще в 2015 році. І я, і Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сьогодні закликали Парламент забезпечити розгляд законопроекту вже на цьому сесійному тижні. Таким чином ми знімемо всі загрози щодо зупинення процесів люстрації в Україні», – підкреслив Павло Петренко.