09-08-201810:15

Павло Петренко підписав міждержавні договори про співпрацю з Аргентиною та Бразилією

Міністр юстиції Павло Петренко в рамках робочого візиту до Аргентини від імені України підписав три міждержавні угоди: Договір між Україною та Аргентинською Республікою про передачу засуджених осіб, Договір між Україною та Аргентинською Республікою про видачу правопорушників та Договір між Україною та Аргентинською Республікою про взаємну правову допомогу у кримінальних справах.

«Підписані документи покликані вирішити 2 ключових для української держави питання: забезпечення прав громадян обох країн, у тому числі й тих, які мали проблеми із законом, на території України та Аргентини та підвищення ефективності слідчих дій відповідних органів наших країн», - наголосив Павло Петренко.

За його словами, такі документи вже підписані Україною фактично з усіма європейськими та більшістю провідних країн світу.

«Відтепер ми гарантуємо повернення додому та притягнення до відповідальності злочинців, які спробують переховуватись у Аргентині. Так само ми можемо розраховувати на правову допомогу та отримання важливої інформації від аргентинської сторони під час проведення слідчих дій», - зауважив Міністр юстиції.

Від імені Аргентини Договір між Україною та Аргентинською Республікою про передачу засуджених осіб підписав Міністр юстиції та прав людини Херман Гаравано. Договори між Україною та Аргентинською Республікою про видачу правопорушників та про взаємну правову допомогу у кримінальних справах від імені Аргентини підписав т.в.о. Міністра закордонних справ і віросповідань Аргентинської Республіки Деніел Раймонді.

Окрім того, Павло Петренко здійснив візит до Бразилії, де підписав Договір між Україною та Федеративною Республікою Бразилія про взаємну правову допомогу та правові відносини у цивільних справах.

Він повідомив, що підписання міждержавного договору забезпечить повне визнання та виконання рішень судів обох країн у адміністративних, цивільних та комерційних спорах. 

Договір також створює умови для співробітництва країн під час збору доказів та отримання документів чи іншої інформації у відповідних справах.

«Найголовніше – громадяни наших країн матимуть повноцінний доступ до правосуддя в обох країнах. А забезпечення справедливості в усіх її проявах – це наша ключова мета», - зауважив Міністр юстиції.

Від бразильської сторони договір підписав Міністр юстиції Бразилії Торкуато Жардім.