18-06-201816:00

Павло Петренко презентував ініціативу з оформлення документів новонароджених за допомогою планшетів

Сьогодні Міністерство юстиції зробило ще один крок у напрямку покращення якості й зручності послуг для батьків новонароджених та запустило пілотний проект із забезпечення реєстраторів у пологових сучасними планшетами. Про це сьогодні в рамках презентації ініціативи у Пологовому будинку №5 міста Київ повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Завдяки планшетам можна буде миттєво направити відомості для проведення невідкладної державної реєстрації малюка та реєстрації місця проживання, подати електронну заявку на отримання допомоги при народженні дитини. Навіть записатися в електронну чергу в дитячий садок. І все це - прямо у пологовому», - наголосив Міністр юстиції.

Свідоцтво про народження малюка батьки отримають у пологовому будинку протягом 24 годин.

«Якщо раніше сервіс з отримання свідоцтва про народження у пологовому займав добу, то зараз це можна зробити за кілька хвилин, буквально, біля ліжка молодої матусі. Сьогодні ми запустили цей проект у Києві. Далі до нього долучатимуться медичні заклади у обласних центрах», - заявив очільник Мін’юсту.

Він нагадав, що проект з видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку стартував у серпні 2015 року. Нині ця послуга доступна у 472 пологових в усіх куточках країни.

«З моменту запуску проекту наші співробітники видали 307 тисяч свідоцтв про народження найменших українців у медичних закладах. Цього року дві третини перших документів малюки отримують у пологових», - зазначив Павло Петренко.

Очільник київської юстиції Станіслав Куценко зауважив: тільки за 5 місяців 2018 року у Києві народилося 14 149 немовлят, з яких половина була зареєстрована безпосередньо у пологовому будинку.

«У зв’язку з великим попитом на цю послугу ми вирішили її удосконалити і зробити ще зручнішою для молодих батьків. Відтепер наші спеціалісти приходитимуть до породіль з планшетами та допомагатимуть оформити необхідні документи, не виходячи з лікарняної палати»,- сказав Станіслав Куценко.

 

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/prezentatsiya-vikoristannya-planshetiv-dlya-vidachi-svidotstva-pro-narodjennya-ditini-kiiv-18-chervnya-2018-roku

Відеоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/watch/ministr-yustitsii-pavlo-petrenko-pro-proekt-z-vidachi-svidotstv-pro-narodjennya-ditini-u-pologovomu-budinku