04-05-201816:22

Павло Петренко провів урочисту реєстрацію шлюбу в Мін’юсті

Сьогодні в Міністерстві юстиції в рамках проекту «Шлюб за добу» одружилися журналістка Наталія Кокоріна, яка переїхала до столиці з тимчасово окупованого Криму, та Олексій Бурлаков, автор книги про Маріуполь «Warless city. Возле войны». Церемонію провели Міністр юстиції Павло Петренко та заступник Міністра юстиції Сергій Петухов.

«Сьогоднішній шлюб є справжнім шлюбом національної єдності. Адже ви пройшли багато випробувань, в тому числі пов’язаних з тією ситуацією, яка склалася через окупацію частини української території. Тому для мене велика честь одружити вас в стінах Мін’юсту», - наголосив Міністр юстиції.

Він зауважив, що проект «Шлюб за добу» починався в 2016 році як ініціатива, яка ліквідувала бюрократію радянських часів, коли чиновники, а не молодята визначали дату укладення шлюбу.

«З того часу за спрощеною процедурою сім’ї створили вже 31 тисяча пар. Майже 5 тисяч з них одружилися з початку цього року. Послугу надають 90 суб’єктів у 67 населених пунктах. І це не лише великі міста. Для прикладу, одружитися за спрощеною процедурою можна у селах Білозір’я на Черкащині та Кам’яниця на Закарпатті», - зауважив Павло Петренко.

Очільник Мін’юсту побажав молодятам щасливих років сімейного життя та якнайскорішого народження первістка, який так само зможе отримати свідоцтво про народження за спрощеною процедурою безпосередньо у пологовому будинку або завдяки відповідній онлайн послузі Міністерства юстиції.

Заступник Міністра юстиції Сергій Петухов у свою чергу наголосив, що шлюб – це рівноправний і вільний союз між чоловіком і дружиною з метою створити сім’ю.

«Чоловік і дружина в шлюбі мають рівні права і можливості для самореалізації. При цьому, кожен з членів подружжя має піклуватися про іншого», - додав Сергій Петухов.

Фото за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/ministr-yustitsii-ukraini-pavlo-petrenko-vpershe-osobisto-proviv-tseremoniyu-ta-zareestruvav-shlyub-molodyat-kiiv-4-travnya-2018-roku

Відео за посиланням: https://minjust.gov.ua/watch/ministr-yustitsii-pavlo-petrenko-proviv-urochistu-reestratsiyu-shlyubu-v-minyusti