15-02-201917:15

Павло Петренко відвідав з робочим візитом Полтавську область

Сьогодні Міністр юстиції Павло Петренко перебував з робочим візитом на Полтавщині. У ході поїздки очільник Мін’юсту презентував нову ініціативу Уряду – проект Є-Малятко.

«Міністерство юстиції разом з партнерами надає низку ключових послуг, які потрібні батькам новонароджених. В рамках проекту Є-Малятко українці зможуть отримати ще 9 додаткових сервісів для молодих батьків», - повідомив Павло Петренко.

Серед них: державна реєстрація народження дитини, реєстрації місця проживання народженої дитини, заявка на призначення допомоги при народженні дитини, реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров’я, реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інші.

«Ми забезпечимо обмін інформацією між різними відомствами, тому батькам треба буде подати лише одну заявку. Важливо, що послуга надаватиметься як безпосередньо у пологових впродовж 24 годин, так і в ЦНАПах та онлайн на порталі державних послуг», - заявив очільник Мін’юсту.

За його словами, нині Уряд прийняв усі необхідні для запровадження ініціативи Є-Малятко документи. Тож для її повноцінного запуску потрібно лише прийняття народними депутатами законопроекту, який вже підтримано Кабінетом міністрів та направлено до Верховної Ради.

В рамках візиту Міністр юстиції передав конфісковану квартиру в Полтавській області, яка не була реалізована в ході відкритих торгів на OpenMarket, на потреби захисника України, який боронив кордони нашої держави в АТО.

«Міністерство юстиції вже кілька років передає на потреби військових, дитячих будинків, шкіл та інших соціальних закладів автомобілі, одяг та приладдя, яке було конфісковано та не знайшло власників під час торгів на базі відкритого аукціону «OpenMarket». Раніше таке майно просто «розчинялося в повітрі». Нині ми зробили цю систему прозорою і виконуємо дійсно важливу соціальну функцію», - підкреслив Павло Петренко.

Він нагадав: «І Уряд Арсенія Яценюка, і Уряд Володимира Гройсмана завжди займали принципову позицію стосовно того, що держава має дбати про людей, які віддають своє здоров’я і, на жаль, життя, захищаючи рідну землю».

Під час візиту очільник Мін’юсту додатково наголосив, що захист прав дітей і жінок є одним із пріоритетів в роботі Мін’юсту та Уряду.

«Важливою складовою є кампанія #СтопНасильство, завдяки якій жертви домашнього насильства, змогли переконатися, що вони не залишаться сам на сам зі своєю проблемою і взнали, куди звертатися за допомогою», - підкреслив Міністр юстиції.

За його словами, з набуттям чинності Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству» поліція отримала ще більше інструментів для покарання кривдників. Нове законодавство повністю змінило підхід до визначення сексуальних злочинів, додатково криміналізувало поняття домашнього насильства.

Він додав: вперше в історії незалежної України поліція має можливість обмежувати всі контакти кривдників з жертвами. Для цього запроваджений механізм винесення заборонного та обмежувального приписів.

 

Фотоматеріали за посиланнями: 

https://minjust.gov.ua/galleries/ministr-yustitsii-pavlo-petrenko-vidvidav-poltavskiy-yuridichniy-institut-natsionalnogo-yuridichnogo-universitetu-im-yaroslava-mudrogo-poltava-15-lyutogo-2019-roku

https://minjust.gov.ua/galleries/ministr-yustitsii-pavlo-petrenko-vzyav-uchast-v-urochistiy-reestratsii-narodjennya-ditini-poltava-15-lyutogo-2019-roku