24-09-200300:00

Переважна кількість дзвінків, що надійшла під час прямої телефонної лінії Кабміну заступникові Міністра юстиції, стосувалася проблем з виконанням рішень судів

Переважна кількість дзвінків, що надійшла під час прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України заступникові міністра юстиції Леоніду Єфименку, стосувалася проблем з виконаннями рішень судів в Україні.

Про це Леонід Єфименко повідомив прес-службу Мін\'юсту після проведення телефонної лінії Кабміну з питань соціально-економічного розвитку України у 2003 році та виконання завдань програми діяльності уряду "Відкритість, дієвість, результативність", що відбулася 20 вересня.

"Кожне із звернень, що надійшло під час урядової "гарячої лінії", вимагає індивідуальних уточнень, і за всіма ними будуть дані доручення державним виконавчим службам. - заявив заступник Міністра. - Але аналіз телефонних звернень підтверджує правильність пріоритетів, визначених на нинішньому етапі діяльності Міністерства юстиції України."

У ході проведення телефонної лінії Леонід Єфіменко поінформував громадян, що на сьогодні Міністерством юстиції чітко врегульовано порядок та умови здійснення виконавчого провадження, регламентовано порядок оскарження дій посадових осіб Державної виконавчої служби, унормовано порядок реалізації конфіскованого майна тощо.

Леонід Єфименко також повідомив, що в питаннях забезпечення примусового виконання рішень судів поглиблюється взаємодія Мінюста з Міністерством внутрішніх справ, Державною податковою адміністрацією та Державною митною службою.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua