16-05-201818:03

Питаннями державної виконавчої служби замість Сергія Шкляра опікуватиметься Світлана Глущенко

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр йде з займаної посади за власним бажанням. Відповідне рішення прийнято Кабінетом міністрів України.

За 3 роки роботи Сергія Шкляра у команді Міністерства юстиції йому вдалося запровадити низку ініціатив, які забезпечили реформування системи виконання судових рішень та рішень інших органів.

Зокрема, запущено систему електронного розподілу проваджень між виконавцями, а також систему контролю за строками виконання. Прийнято низку ключових законів у цій галузі.

Минулого року в Україні з’явилися перші приватні виконавці – представники нової для нашої держави професії, які пройшли відповідне навчання та вдало склали іспит. Вони створили самоврядну організацію - Асоціацію приватних виконавців України. На сьогоднішній день ефективно працює 116 приватних виконавців, які забезпечують конкуренцію державним виконавцям, формуючи таким чином нову культуру виконання судових рішень в країні  в цілому.

Посаду заступника Міністра з питань виконавчої служби зайняла Світлана Глущенко, яка до цього обіймала посаду заступника Міністра юстиції. Раніше Світлана працювала на посаді директора департаменту забезпечення діяльності судової палати в цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.