27-08-200400:00

Протягом 1 півріччя 2004 року міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади було розроблено 897 проектів нормативно-правових актів

У зв‘язку з неточностями й помилками, допущеними в інформації від 26 серпня 2004 р. щодо якості підготовки проектів нормативно-правових актів центральними органами виконавчої влади, прес-служба Міністерства юстиції України повідомляє:

Відповідно до результатів моніторингу стану нормотворчої діяльності центральних органів виконавчої влади, протягом 1 півріччя 2004 року на правову експертизу до Міністерства юстиції України було подано 897 проектів нормативно-правових актів, розроблених міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади.

294 проекти погоджено без зауважень. 594 акти були погоджені із зауваженнями про невідповідність окремих положень чинному законодавству, а також про недотримання нормопроектувальної техніки.

9 актів Міністерство юстиції не погодило через невідповідність цих документів Конституції України та іншим актам законодавства. У тому числі, Міністерству внутрішніх справ – 1, Мінпаливенерго – 1, Міноборони – 1, Міносвіти – 2, Держкомнацміграції – 1, Державній судовій адміністрації – 1, Фонду держмайна України – 1, Держтелебачення – 1.

Всі проекти нормативно-правових актів, які були подані на погодження до Міністерства юстиції у першому півріччі цього року Держкоменергозбереження, Держкомрелігії, Держспоживстандартом, Держлісгоспом та Держкомстатом були погоджені із зауваженнями.

“Велика частина проектів нормативно-правових актів, що потребували доопрацювання у більшості центральних органах виконавчої влади свідчить про необхідність посилення відповідальності юридичних служб за підготовку проектів.” - заявила заступник Міністра юстиції України Лідія Горбунова, приносячи свої вибачення за неточності, допущені при підготовці попередньої інформації.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua