21-12-201710:28

Сергій Шкляр відвідав Чернігів з одноденним робочим візитом


Під час візиту до Чернігова заступник Міністра юстиції Сергій Шкляр взяв участь у круглому столі, присвяченому реформуванню системи примусового виконання судових рішень та питанням стягнення аліментів з неплатників.
«Питання стягнення аліментів є одним із пріоритетних у роботі Мін‘юсту. Про це свідчить напрацьований Міністерством юстиції законопроект, спрямований на посилення відповідальності злісних неплатників аліментів, борг яких перевищує 6 місяців. Документ 6 грудня прийняв Парламент, тож тисячі дітей, над якими чиниться економічне насильство, зможуть отримати захист держави», - зауважив Сергій Шкляр.
За його словами, за 11 місяців цього року органами державної виконавчої служби забезпечено сплату 2,1 млрд грн аліментів на користь 560 тисяч дітей.
Заступник Міністра юстиції також взяв участь у передачі нереалізованого конфіскованого вантажного автомобіля Mercedes-Benz ACTROS Управлінню державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області. Це вже двадцятий автомобіль, безоплатно переданий органами державної виконавчої служби Чернігівської області в 2017 році.
Він нагадав, що Міністерство юстиції спільно з Державним підприємством «СЕТАМ» (OpenMarket) розпочало проект з безоплатної передачі нереалізованого конфіскованого майна у 2015 році.
«Майно, яке стягується на користь держави й тричі не було продано на аукціоні, передається на розгляд спеціальної комісії, яка  приймає рішення про подальшу безоплатну передачу майна державним органам, соціальним установам, військовим формуванням,  дитячим будинкам та закладам пенітенціарної системи», - наголосив Сергій Шкляр.
У рамках робочого візиту заступник Міністра юстиції відвідав Академію державної пенітенціарної служби, де поспілкувався з членами Вченої ради закладу.