30-03-202017:19

Система БПД розпочала онлайн-консультування у приватних чатах у Вайбері і Телеграм

Відтепер отримати відповідь на юридичне запитання можливо в інтерактивному режимі через приватні чати у популярних месенджерах Телеграм http://legalaid.gov.ua/telegram.html та Вайбер http://legalaid.gov.ua/viber.html

Нові ресурси системи БПД надають можливість поставити запитання правового характеру та отримати відповідь, які будуть готувати фахівці системи безоплатної правової допомоги. Поставити запитання і отримати відповідь можна тільки у робочий час – з понеділка по четвер з 09.00 до 18.00, у п’ятницю – з 09.00 до 16.45. Можливості чатів будуть поступово вдосконалюватися для того, щоб якісно відповідати на всі запити користувачів.

Щоденно фахівці системи БПД відповідають на сотні юридичних запитань громадян. Правові консультації та роз’яснення надаються за безкоштовним номером 0 800-213-103, у месенджері Фейсбук-сторінки https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/ та Телеграм-чаті https://t.me/ualegalaidchat. Надають також письмові відповіді на листи, надіслані на електронну пошту регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги (електронні адреси — на сайті системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/ ).

Нагадаємо, Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені до 24 квітня 2020 року. На цей період система безоплатної правової допомоги призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги. Безоплатна первинна та вторинна правова допомога надається дистанційно, із застосуванням інформаційно-комунікаційних технологій та з використанням скриньок для кореспонденції.

Надати необхідні документи можна через спеціально обладнані скриньки для кореспонденції або електронні засоби зв’язку (адреси та електронні пошти місцевих центрів з надання БВПД можна дізнатися на офіційному сайті системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/ ).

Отримати юридичну консультацію або роз’яснення з правових питань можна:

– за безкоштовним телефоном системи БПД 0 800-213-103

– у месенджері Фейсбук-сторінки: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/

– у публічному чаті Телеграм-каналу «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaidchat

– у приватному чаті системи БПД у Телеграм http://legalaid.gov.ua/telegram.html

– у приватному чаті системи БПД у Вайбер http://legalaid.gov.ua/viber.html  

– написавши на електронну пошту центру з надання БВПД (адреси можна дізнатися за посиланням https://www.legalaid.gov.ua/ )

Система БПД інформує громадян про їхні права та механізм їх захисту через:

– офіційний сайт системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/ 

– Фейсбук-сторінку системи БПД https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/

– Телеграм-канал «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaid

– Інстаграм-сторінку системи БПД https://www.instagram.com/ualegalaid/?hl=uk

– правничу вікіпедію WikiLegalAid – https://wiki.legalaid.gov.ua

Запровадження режиму надзвичайної ситуації та карантинні обмеження — це не перешкода для отримання правової допомоги від держави.

Ми допоможемо захистити Ваші права!