12-07-201817:50

Станіслав Куценко і Роман Возняк відкрили Open Space у Миколаєві

Начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслава Куценко і начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк у Корабельному районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області відкрили «Open Space».

«Open Space» є сервісом європейського зразка по наданню послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. У цьому офісі громадяни можуть швидко і без черг отримати 14 послуг, які надають відділи державної реєстрації актів цивільного стану: подати заяву на державну реєстрацію народження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміну імені, отримати свідоцтва про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтва про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану. 

Станіслав Куценко відзначив зручність можливості оплати послуги на місці, адже не потрібно шукати відділення банку, що значно економить час. Раніше, у старих офісах Міністерства юстиції, необхідно було  брати квитанцію, йти та шукати відповідний банк, платити і повертатися, як мінімум двічі, до державного службовця, що було не комфортно для клієнтів, які користуються цими послугами.

Зі слів Станіслава Куценко, відкриття цього центру - це стандарт, який передбачає швидкість, відсутність бюрократії і комфорт для кожного громадянина. У цьому відкритому офісі відсутні можливості для створення перепон у видачі документів. Будь-яка послуга, яка надається в OpenSpace, повинна тривати від 3 до 30 хвилин.

«Відкриття таких центрів є запровадженням сучасних якісних послуг та сервісів для українців. А фаховість і відповідальність працівників юстиції на місці є надійною гарантією подальших позитивних змін в нашому місті та  державі в цілому», - зазначив Роман Возняк.

Нагадаємо, що Миколаїв - шосте місто в Україні, де відрили Open Space. Перший відкритий простір запрацював у Києві 30 листопада. За період із 30.11.18 по 12.07.2018 Open Space на вулиці Заслонова,16 прийнято  14416 громадян, що складає 90 % від загальноі кількості принятих відділом.

А саме: складено 3713 актових записів, прийнято 5693 заяви про державну реєстрацію та видачу документів, видано 4740 документів (повторних свідоцтв та витягів).

Ми працюємо для вас!