13-05-202213:40

Судовим експертам присвоєно (підтверджено) кваліфікацію

Засідання Кваліфікаційної палати Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції України відбулись 11 та 12 травня.

На підставі рішень кваліфікаційної палати Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції 2 судовим експертам НДУСЕ присвоєно кваліфікацію судового експерта з правом проведення інженерно-транспортної та залізнично-транспортної експертиз.

5 судовим експертам НДУСЕ продовжено строк дії свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта з правом проведення інженерно-транспортної, залізнично-транспортної та технічної експертизи документів.

4 судовим експертам, які не є працівниками державних спеціалізованих установ підтверджено кваліфікацію судового експерта з правом проведення транспортно-товарознавчої та інженерно-транспортної експертиз.

1 судовому експерту, який не є працівником державної спеціалізованої установи, відмовлено у присвоєнні кваліфікації судового експерта з правом проведення транспортно-товарознавчої експертизи.

2 судовим експертам, які не є працівниками державних спеціалізованих установ, відмовлено у підтвердженні кваліфікації судового експерта з правом проведення транспортно-товарознавчої та інженерно-транспортної експертизи.

Відповідно до розділу V Положення про Центральну експертно-кваліфікаційну комісію при Міністерстві юстиції України та атестацію судових експертів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 03.03.2015 № 301/5 (далі – Положення), строк дії Свідоцтва про присвоєння кваліфікації судового експерта з певного виду експертної спеціальності (далі - Свідоцтво), становить три роки.

Строк дії Свідоцтва для працівників науково-дослідних установ судових експертиз продовжується рішенням кваліфікаційної палати ЦЕКК на підставі розгляду відгуку НДУСЕ про проходження судовим експертом стажування.

Строк дії Свідоцтва для фахівців, які не є працівниками державних спеціалізованих установ, продовжується після підтвердження експертом кваліфікації.