17-04-201813:47

Світлана Глущенко: Cтягнуто 38,7 млн грн. заборгованості по заробітній платі на користь 2 638 працівників за два тижні роботи мобільних груп

З початку року Державна виконавча служба Міністерства юстиції України стягнула з недобросовісних роботодавців на користь працівників понад 134,1 млн грн заборгованості по заробітній платі. На даний час на виконанні в органах ДВС знаходиться 14,6 тис. виконавчих документів про стягнення заробітної плати на суму 381 млн грн. Про це повідомила заступник Міністра юстиції Світлана Глущенко.

«Грубе порушення трудових прав на сьогодні властиве українському ринку праці. Аби кардинально змінити ситуацію, Міністерство юстиції усіма можливими законними способами здійснює тиск на недобросовісних роботодавців», - підкреслила Світлана Глущенко.

Так, починаючи з 2 квітня Міністерством юстиції ведеться активна робота щодо ліквідації заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Зокрема, для цього було створено регіональні штаби, а у найбільш проблемних регіонах України розпочали свою роботу мобільні групи з ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати. За словами заступника Міністра, за два тижні  роботи мобільних груп стягнуто 38,7 млн грн. на користь 2 638 працівників, що складає майже 30% від загальної суми стягнутої заборгованості з початку року.

«Загалом, станом на 16 квітня заборгованість повністю була погашена відносно 10 434 працівників. При цьому з початку дії кампанії деякі підприємства встигли погасити мільйонні борги перед своїми працівниками. Наприклад, ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» ) погасив заборгованість на 12,6 млн грн. на користь 501 працівника, ПАТ «Рівнеазот» сплатив 3,7 млн грн. на користь 117 працівників, ПАТ «Лисичанськвугілля» – 2,5 млн грн. на користь 118 працівників», - зазначила Світлана Глущенко.

На даний момент до ТОП-3 найбільших боржників із виплати заробітної плати входять:

  1. Харківське державне авіаційне виробниче підприємство – 73,7 млн грн.
  2. ДП «Суднобудівний завод імені 61 Комунара» – 30,1 млн грн.
  3. ПАТ «Футбольний клуб» «Металіст» – 28,6 млн грн.