27-12-201814:07

Світлана Глущенко: Кіровоградщина займає перше місце серед регіонів зі стягнення аліментів

Кіровоградщина лідирує серед інших областей України в напрямі реалізації #ЧужихДітейНеБуває і стягненні аліментів.

Про це повідомила заступниця Міністра юстиції з питань державної виконавчої служби Світлана Глущенко під час робочого візиту у Кропивницький.

«Після вступу в силу двох пакетів законів #ЧужихДітейНеБуває у всіх регіонах простежується підвищення динаміки в роботі державних виконавців з безвідповідальними батьками, які не надавали фінансової підтримки своїм дітям. Мін’юст постійно контролює їх роботу. І сьогодні приємно відзначити, що Кіровоградщина посіла перше місце в цій категорії, розділивши лідерські позиції з Дніпропетровщиною та Черкащиною», – повідомила Світлана Глущенко під час проведення регіонального штабу з моніторингу виконання рішень про стягнення аліментів.

Детальніше про ситуацію безпосередньо на Кіровоградщині розповів керівник обласного управління юстиції Вадим Гуцул.

«З початку року державні виконавці стягнули понад 123 млн грн аліментів, що вдвічі більше, ніж у 2017 році. І завдяки їх інтенсивній роботі реальну фінансову підтримку відчули майже 16 тисяч дітей. Повірте, зробити це було не так просто, як може здатися на перший погляд. Ми обмежували  злісних боржників у їх правах. Зокрема наразі виїхати за кордон не можуть 4 440 мешканців області. Ще 4 476 осіб не мають права керувати автівками», – пояснив посадовець.

Стосовно тих неплатників, які не мають офіційного доходу або майна, складаються протоколи про вчинення ними адмінправопорушення.

«Наразі шестеро осіб на Кіровоградщині вже успішно відпрацювали суспільно корисні роботи, кошти за які були спрямовані на часткове погашення заборгованості зі сплати аліментів. Ще стосовно чотирьох осіб, які відмовилися працювати, замінили покарання арештом терміном у 15 діб», – додав Вадим Гуцул наприкінці засідання штабу.