21-01-201909:44

Світлана Глущенко: Мін’юст домігся стягнення на користь бюджету 27,2 млн грн з ДП «Селидіввугілля»

Міністерство юстиції у судовому порядку домоглося стягнення на користь держави 27,2 млн грн з ДП «Селидіввугілля» для компенсації збитків, завданих державному бюджету. Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

Вона зауважила, що держава зазнала збитків через рішення Європейського суду з прав людини у рамках справи «Щукін та інші проти України». Справа стосувалася невиконання рішень українських судів щодо стягнення коштів з ДВАТ «Шахта Курахівська», правонаступником якої є ДП «Селидіввугілля».

«На виконання рішення ЄСПЛ з державного бюджету на користь позивачів було сплачено понад 27 млн грн. Відповідно до чинного законодавства на Мін’юст покладено обов’язок  звернутися до суду з позовом про відшкодування збитків, завданих Державному бюджету  внаслідок виплат стягувачу», - повідомила заступник Міністра.

За її словами, 16 травня 2018 року відповідний позов було подано до Господарського суду Донецької області. Однак цей суд відмовив у задоволенні позову. Тому співробітниками Мін’юсту було підготовлено апеляційну скаргу, яка 16 січня цього року була задоволена Східним апеляційним господарським судом.

«Таким чином ми виконали наш обов’язок та захистили економічні інтереси держави», - зазначила Світлана Глущенко.