31-01-201910:30

Світлана Глущенко відкрила в Одесі четвертий в Україні «Центр виконання рішень»

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко відкрила в Одесі четвертий в Україні офіс «Центр виконання рішень» в рамках експериментального проекту, який поширюється на Дніпропетровську, Луганську, Сумську, Одеську області та місто Київ.

 «Центри виконання рішень» – це офіси європейського зразка, які запроваджують кардинально інший підхід до надання сервісної допомоги у сфері примусового виконання рішень. Вони функціонують у форматі «єдиного вікна» та відкритого сучасного європейського простору. Тут громадянам не потрібно годинами очікувати в чергах у тісних коридорах, навпаки – в «Центрах виконання рішень» створено всі умови для того, щоб людям було комфортно. Більше ніякої бюрократії, годинних очікувань чи ходіння «по колу»! Ми прагнемо, щоб наша робота викликала лише позитивні емоції, адже наше завдання – розбудовувати сервісну державу, яка відповідає потребам громадян, в тому числі якщо йдеться про реалізацію державної функції з виконання рішень у примусовому порядку», - наголосила Світлана Глущенко.

Вона зауважила, що тут громадяни отримають можливість за принципом екстериторіальності в межах відповідної області подавати документи про примусове виконання рішень та інші документи виконавчого провадження, отримати відомості з автоматизованої системи виконавчого провадження в межах всієї України, швидко та правильно оформити документи, отримати інформаційну допомогу та правову консультацію, оплатити заборгованість чи авансовий внесок через термінал, у тому числі банківською карткою тощо.

«У нас в країні прийнято вважати, що сфера примусового виконання рішень – це суцільний негатив, бюрократія, відсутність технологій тощо. Ми хочемо зруйнувати цей стереотип. Звичайно, поміняти в один момент усі районні відділи державної виконавчої служби ми не можемо, але поступово, крок за кроком ми рухаємося вперед і реформуємо систему. Відкриття «Центрів виконання рішень» є частиною цієї реформи. Вони забезпечуватимуть кожному українцю доступ до сучасних та зручних сервісів у сфері примусового виконання судових рішень», - підкреслила Світлана Глущенко. 

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/svitlana-gluschenko-vidkrila-chetvertiy-v-ukraini-tsentr-vikonannya-rishen-odesa-31-sichnya-2019-roku