18-06-201916:29

Світлана Глущенко взяла участь у Першому соціально-економічному форумі щодо соціальної рівності

Заступник Міністра юстиції України Світлана Глущенко та очільник столичної юстиції Станіслав Куценко взяли участь у Першому соціально-економічному форумі «Соціальні права як механізм розвитку гендерно-збалансованого людського капіталу».

Захід відбувся за сприяння Київської міської державної адміністрації, Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства внутрішніх справ України.

У колонній залі Київської міської державної адміністрації зібралися урядовці, депутати Київської міської ради, представники міжнародних організацій, бізнесу, ЗМІ. До дискусії долучилися понад 200 громадських організацій.

Під час зустрічі обговорили питання соціальних прав, звернувши увагу на національні реформи, виклики та перспективи міжрівневої взаємодії; питання взаємодії бізнесу, держави і громади: через соціальну відповідальність – до добробуту киян.

Заступник Міністра юстиції України Світлана Глущенко зауважила: «Гендер - це не лише про рівні можливості для кожного. Це про рівні права та відповідальність. Співпраця держави із громадським сектором, бізнесом не лише сприяє активізації та розвитку соціальної відповідальності кожного, а й об’єднанню зусиль навколо вирішення спільних завдань».

Метою форуму стало посилення участі органів місцевого самоврядування, громади та бізнесу у формуванні ефективної системи співпраці щодо соціальних питань, зокрема, дотримання рівності між жінками та чоловіками, розвитку людського капіталу та забезпечення соціальних прав на різних рівнях.

Під час форуму обговорено основні напрями державної політики щодо соціальних прав в усіх сферах; розвитку соціально відповідального бізнесу; дотримання гендерного паритету; доступності до суспільних благ; реалізації державних ініціатив та важливості інтегрованої партнерської участі громадськості та міжнародних партнерів у цьому процесі.

Очільник столичної юстиції Станіслав Куценко зауважив, що з початку року столична юстиція провела більше півтори тисячі правопросвітницьких заходів. Адже освічені громадяни – запорука рівності та розвитку соціально відповідального суспільства.

За результатами зустрічі напрацьовані рекомендації буде направлено до Уряду.

Від спільних рішень - до реальних змін!

 

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/pershiy-sotsialno-ekonomichniy-forum-schodo-sotsialnoi-rivnosti-kiiv-18-chervnya-2019-roku