16-05-201916:41

Світлана Глущенко взяла участь у промо-заході «Професія приватного виконавця: доступ та переваги» у Харкові

У правовому клубі PRAVOKATOR у місті Харків відбувся третій промо-захід спільно із проектом Європейського Союзу «Право-Justice» та Асоціацією приватних виконавців України «Професія приватного виконавця: доступ та переваги» з метою популяризації професії приватного виконавця.

На промо-заході були презентовані ключові зміни до Порядку допуску до професії приватного виконавця, а також зміни до Порядку діяльності Дисциплінарної комісії приватних виконавців. Крім того, була висвітлена роль Дисциплінарного уповноваженого як дорадчого органу Асоціації приватних виконавців України.

Приватними виконавцями Харківської області були висвітлено переваги професії приватного виконавця, ключові моменти щодо правильної організації та підтримки приватного виконавця та інші питання.

У дискусії прийняли участь заступник Міністра з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, в.о. Генерального директора Директорату правової політики у сфері судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів Андрій Кошман, керівник Проетку Європейського Союзу «Право-Justice» Довидас Віткаускас, голова ради приватних виконавців виконавчого округу Харківської області Олександр Семендяєв, заступник голови ради приватних виконавців виконавчого округу Харківської області Геннадій Родін, приватний виконавець Дмитро Кудряшов, а також державні виконавці, арбітражні керуючі та інші.

Для вироблення позитивної динаміки збільшення кількості приватних виконавців, Міністерство юстиції України визначено чотири напрямки:

1) вдосконалити порядок допуску до професії приватного виконавця;

2) вдосконалити порядок діяльності Дисциплінарної комісії приватних виконавці;

3) оновити склади Кваліфікаційної та Дисциплінарної комісії приватних виконавців;

4) спільно із міжнародними партнерами, Асоціацією приватних виконавців провести інформаційну компанію для підвищення привабливості професії приватних виконавців та заохочення осіб виявляти намір здійснювати діяльність приватного виконавця.

«Впевнена, зміни, внесені в порядок допуску до професії приватного виконавця, матимуть позитивний ефект, і вже незабаром ми побачимо збільшення кількості працюючих приватних виконавців», - зазначила Світлана Глущенко.