11-04-201913:56

Світлана Глущенко: завдяки співпраці з Державною службою України з питань праці на Хмельниччині до держбюджету стягнуто більше 1,6 млн грн

21 січня 2019 року між Міністерством юстиції України та Державною службою України з питань праці підписано меморандум про співробітництво. Даний меморандум було підписано задля посилення контролю за офіційним оформленням трудових відносин, насамперед, особами, які мають майнові зобов’язання за рішенням суду, у тому числі заборгованість зі сплати аліментів. Про це зазначила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

«Зокрема, в рамках меморандуму та в результаті ефективної співпраці з Управлінням Держпраці у Хмельницькій області державними виконавцями Хмельниччини вдалося протягом березня 2019 року до державного бюджету стягнути 1 666 743 грн. Це чудовий показник, враховуючи, що зазначена стягнута сума – це результат спільної роботи виконавців із посадовими особами Держпраці лише за один місяць поточного року!», - повідомила Світлана Глущенко.

За її словами, дана сума становить 85% від усіх винесених штрафів за постановами про накладання штрафу уповноваженими посадовими особами Держпраці Хмельницької області.

«Це чудовий результат, який демонструє, що ми рухаємось в правильному напрямку задля встановлення основної мети – забезпечення ефективного судового захисту, невід’ємною частиною якого є обов’язковість виконання судових рішень та рішень інших органів», - наголосила Світлана Глущенко.