25-04-201811:17

Центр пробації та Міністерство внутрішніх справ України розробили алгоритм спільних дій щодо виконання покарання у виді позбавлення права керувати транспортним засобом

Під головуванням першого заступника директора ДУ «Центр пробації» Ірини Яковець в Міністерстві юстиції України відбулася спільна нарада з представниками Міністерства внутрішніх справ України.

Під час зустрічі були розглянуті порядок виконання покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, зокрема позбавлення права керувати транспортними засобами, та врегулювання проблемних питань, що виникають при виконанні такого судового рішення. 

З метою якісного обговорення зазначених питань до участі у нараді з боку Центру пробації були залучені керівники і спеціалісти профільних відділів. Міністерство внутрішніх справ України представляли уповноважені працівники Головного сервісного центру МВС, Департаменту патрульної поліції та Департаменту юридичного забезпечення МВС.

Особливу увагу було приділено обговоренню проблем вилучення посвідчення водія у засудженої особи; здійснення контролю з боку уповноважених органів з питань пробації за виконанням рішення суду; координації дій МВС України та ДУ «Центр пробації» для врегулювання питання забезпечення виконання покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, зокрема позбавлення права керувати транспортними засобами.

Під час дискусії, серед іншого, були також обговорені зміни до постанови КМУ від 17.12.2008 № 1086 «Про затвердження порядку тимчасового вилучення посвідчення водія на транспортний засіб та його повернення».