01-06-201813:45

У День захисту дітей Павло Петренко розповів малечі про її права

Сьогодні у Міністерстві юстиції пройшов день відкритих дверей для дітей співробітників. Малеча пройшлася коридорами Мін’юсту, подивилася, де працюють їхні батьки, заглянула до кабінету очільника відомства та поласувала солодким разом з Павлом Петренком.

«День захисту дітей – це не лише свято. Це день, коли ми маємо говорити й про серйозні речі – про права дітей. Якщо ці права дотримуються, то діти ростуть щасливими і впевненими у собі. У майбутньому вони завжди допоможуть іншим, не залишать у біді того, хто потребує підтримки», - наголосив Міністр юстиції.

Він зауважив, що захист прав дітей - серед пріоритетів у всьому світі. Про це свідчить прийняття Конвенції ООН про права дитини, покликаної захистити найменших жителів планети від бездумної поведінки дорослих.

Очільник Мін’юсту розповів дітям про те, які права вони мають і як держава захищає своїх найменших громадян.

«Пам’ятаючи про свої права, не варто забувати й про обов’язки. Найголовнішими з них є повага до інших людей – як дітей, так і дорослих – допомога батькам, готовність прийти на поміч ближньому в скрутній ситуації. Саме це вирізняє сучасну цивілізовану людину», - зауважив він.

Павло Петренко також презентував друга дітлахів, нового дитячого героя юстиції – Юстимчика. Це казковий персонаж, народження якому дано командою управління юстиції в Херсонській області, що підтверджується навіть виданим сьогодні символічним свідоцтвом. Юстимчик розповідатиме найменшим українцям про їхні права та обов’язки доступною, зрозумілою дитині мовою.

«Ми маємо нарешті почати виховувати правосвідоме суспільство з найменших - з дітей. Лише так ми зможемо сформувати нову правову культуру в державі», - наголосив очільник Мін’юсту.

 

Фотоматеріали за посиланнями: https://minjust.gov.ua/galleries/svyatkuvannya-mijnarodnogo-dnya-zahistu-ditey-v-minyusti-kiiv-01-chervnya-2018-roku

https://minjust.gov.ua/galleries/diti-spivrobitnikiv-zavitali-v-gosti-do-ministra-yustitsii-pavla-petrenka-kiiv-01-chervnya-2018-roku

Відео за посиланням: 

https://minjust.gov.ua/watch/den-vidkritih-dverey-u-ministerstvi-yustitsii-dlya-ditey-spivrobitnikiv