20-11-201909:56

У Мін’юсті відбулася зустріч з Координатором проектів ОБСЄ в Україні

Міністр юстиції України Денис Малюська провів зустріч з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Послом Генріком Вілладсеном та керівницею програми у сфері верховенства права та прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталією Ступницькою.

На початку зустрічі Денис Малюська подякував партнерам за підтримку реформ Міністерства юстиції, зокрема, в межах проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка реформування системи виконання судових рішень».

За словами очільника відомства, зважаючи на необхідність якісних змін у роботі державних органів, Міністерство юстиції позитивно ставиться до освітніх програм та курсів підвищення кваліфікації, які проводить ОБСЄ в Україні в рамках діючих проектів. 

Зокрема, у 2019 році були успішно презентовані онлайн-курси «Основи виконавчого провадження» та «Виконавче провадження: поглиблений курс».

Генрік Вілладсен зі свого боку зазначив, що місія ОБСЄ вже багато років співпрацює з Мін’юстом та сподівається на продовження такої плідної взаємодії у майбутньому.

Сторони підтвердили зацікавленість у  продовженні реалізації проєкту  у 2020 році, а також можливому започаткуванні нового проєкту міжнародної технічної допомоги з підтримки реформування системи виконання судових рішень на 2019-2023 роки, основною метою якого має стати посилення спроможності національних стейкхолдерів у реформуванні системи виконання судових рішень в Україні відповідно до кращих міжнародних та національних практик.

Міністр також відмітив, що Міністерству юстиції буде цікаво співпрацювати і за іншими напрямами реформ сфери юстиції. Зокрема, серед пріоритетів Мін’юсту, крім покращення системи виконання судових рішень, можна відмітити реформування пенітенціарної системи, системи державної реєстрації, нотаріату тощо.

Також як можливий напрямок майбутньої співпраці сторони обговорили  проблему доступу до правосуддя на Сході нашої країни, зокрема питання реєстрації актів цивільного стану, нотаріальні послуги та інше.

Посол Генрік Вілладсен підтримал важливість спільних зусиль у вирішенні зазначених питань та запевнив у готовності розвивати нові напрями співпраці з Міністерством юстиції України.

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/ministr-yustitsii-denis-malyuska-proviv-zustrich-z-koordinatorom-proektiv-obse-v-ukraini-kiiv-19-listopada-2019-roku