15-07-201915:17

У Подільську відкрили 36-й центр з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «Open Space»

Заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ірина Садовська в місті Подільську, що в Одеській області, відкрила перший центр європейського зразка з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «Open Space». Відтепер містяни зможуть зареєструвати народження дитини, подати документи для реєстрації шлюбу чи отримати необхідний витяг з державного реєстру в комфортних, сучасних умовах: без черг та бюрократії.

«36-й «Open Space» європейського зразка сьогодні ми відкрили у місті Подільськ. Всі передбачені тут послуги, а їх налічується 14, надаються швидко, оперативно та комфортно. Ми все проінспектували», – повідомила заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

Офіс працює у форматі «єдиного вікна» та «відкритого простору» з використанням електронної черги. Відвідувачів обслуговують швидко та якісно. Перші документи громадяни вже отримали: свідоцтво про народження малюка та копія свідоцтва про одруження.

«Для нас важливо забезпечити кожному українцю доступ до сучасних та зручних сервісів. І ми активно працюємо в цьому напрямі. Нині ж ми активно запроваджуємо нові сучасні підходи у сфері реєстрації актів цивільного стану», – додала заступниця Міністра.

Ірина Садовська зауважила, що команда юстиції Одеської області докладає максимум зусиль, щоб місцеві жителі отримували якісні та вичерпні консультації.

На завершення робочого візиту Ірина Садовська у пологовому будинку вручила свідоцтво про народження батькам новонародженого Павла.

«Бажаю батькам сили та віри у майбутнє, а новонародженому щасливої долі. Знаково, що ініціатива Міністерства юстиції щодо видачі свідоцтв про народження у пологових трансформувалась у масштабний і вкрай важливий для суспільства проект «Е-Малятко», задля повної реалізації якого 10.07.2019 Кабінетом Міністрів України була прийнята відповідна Постанова», – додала Ірина Садовська.