07-10-200300:00

Умови в'їзду до Шенгенської зони можуть пом'якшити наступного року

Між Україною та Європейським Союзом досягнуто домовленості щодо спрощення поїздок громадян обох сторін. Як повідомив Міністр юстиції України Олександр Лавринович, уже наступного року може відбутися запровадження безвізового режиму для громадян України - власників дипломатичних паспортів. Про це домовлено під час спільного засідання Підкомітету з питань митниці, транскордонного співробітництва, боротьби з нелегальною міграцією, відмиванням грошей та наркобізнесом Комітету з питань співробітництва між Україною та Європейським Союзом (Підкомітет №4), що відбулося 6 жовтня 2003 року в Міністерстві юстиції України.

Олександр Лавринович зазначив, що метою зустрічі української та ЄС-івсівської частини Підкомітет №4 було внесення змін та доповнень до Плану-графіка імплементації Плану дій ЄС в сфері юстиції та внутрішніх справ в Україні. Розділ візвого діалогу, за словами Міністра, "зазнав найсуттєвіших змін". Зокрема, у План-графік внесено відповідні зміни щодо спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом.

Довідка. Міністерство юстиції відповідає за співробітництво з ЄС у сфері юстиції та внутрішніх справ. План дій ЄС в сфері юстиції та внутрішніх справ в Україні визначає стратегію розвитку взаємовідносин між Україною та Європейським Союзом по всіх напрямках цієї сфери - міграції та притулку, прикордонного співробітництва, боротьби проти організованої злочинності, а також в правравоохоронної сфери та сфери судочинства. План-графік є інструментом виконання Плану дій, і передбачає можливість внесення до нього змін, доповнень та уточнень за взаємною згодою.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua