18-02-202017:08

Валерія Коломієць: Мін’юст готовий співпрацювати з Офісом Прокурора Міжнародного кримінального суду

У Міністерстві юстиції відбулась зустріч заступника Міністра юстиції України Валерії Коломієць із керівником директорату юрисдикції, компліментарності та співпраці Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду Факісо Мочочоко.

Головною темою обговорення стало питання розслідування кримінальних справ, на які поширюється юрисдикція Міжнародного кримінального суду, а саме: злочини проти людяності, воєнні злочини, злочини агресії та геноцид.

Керівник директорату Факісо Мочочоко повідомив, що представники Офісу Прокурора МКС займаються попереднім вивченням ситуації в Україні вже більше п’яти років. Це – перший етап виконання положень Римського статуту.

«Наступний крок для нас – встановити, чи робить уряд України все для того, щоб розслідувати такі злочини. Тільки у випадку, якщо український уряд не може чи не хоче розслідувати ці злочини, тоді до справи береться Міжнародний кримінальний суд», – зазначив Факісо Мочочоко.

Під час зустрічі до обговорення також долучилися аналітики ситуацій Офісу Прокурора МКС, які висловили сподівання на плідну співпрацю з Україною, зокрема, щодо обміну інформацією стосовно кримінальних справ, які на сьогоднішній день уже відкриті. Зі свого боку аналітики повідомили про готовність до співпраці та надання необхідної інформації стосовно проведених МКС розслідувань з певних груп злочинів.

Наприкінці зустрічі заступник Міністра юстиції України Валерія Коломієць висловила вдячність за активну участь Офісу Прокурора МКС в цьому процесі та наголосила на відкритості і готовності до співпраці з боку Міністерства юстиції.

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/zustrich-zastupnika-ministra-yustitsii-ukraini-valerii-kolomiets-iz-kerivnikom-direktoratu-yurisdiktsii-komplimentarnosti-ta-spivpratsi-ofisu-prokurora-mijnarodnogo-kriminalnogo-sudu-fakiso-mochochoko-kiiv-18-lyutogo-2020-roku