05-10-202118:56

Валерія Коломієць провела зустріч із Канцлером Мін’юсту Естонії

Відбулася зустріч заступниці Міністра юстиції України Валерії Коломієць із Канцлером Міністерства юстиції Естонії Тинісом Сааром.

Під час зустрічі заступниця Міністра юстиції зазначила, що для України є цікавим вивчення естонського досвіду у діджиталізації адміністративних послуг у сфері юстиції. Адже на сьогодні одним з ключових напрямів роботи Мін’юсту є цифрова трансформація та модернізація державних реєстрів Міністерства юстиції, а також забезпечення можливості надання усіх адміністративних послуг онлайн.

Також Валерія Коломієць поінформувала Естонську сторону про реформування системи правосуддя в Україні, ключовим аспектом якої є відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, про роботу щодо удосконалення порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя шляхом створення Етичної ради за участю міжнародних експертів, про ухвалену Стратегію розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства України на 2021-2023 роки.

Разом із цим, заступниця очільника українського Мін’юсту розповіла про нещодавно прийнятий Парламентом Закон про деолігархізацію, який діятиме протягом 10 років, з дня набрання ним чинності.

Користуючись нагодою, Валерія Коломієць запропонував Естонській стороні актуалізувати Протокол про співробітництво між міністерствами юстиції України та Естонської Республіки, який було укладено ще у 1996 році.