13-09-202112:05

Відділи ДРАЦС зі всієї країни взяли участь у дводенному тренінгу щодо підвищення рівня знань у сфері праці

За ініціативою Національного координатора Міжнародної організації праці в Україні в рамках спільного проєкту Управління Верховного комісара у справах біженців Організації Об’єднаних Націй (УВКБ ООН) та Міжнародної організації праці та за підтримки Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу вперше в Україні для працівників у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, які працюють з уразливими в контексті соціально значимих вірусних та інфекційних захворювань людьми, організовано навчальні семінари з метою підвищення рівня обізнаності з питань ВІЛ, туберкульозу та COVID-19 у сфері праці.

Так, впродовж 7-8 вересня 2021 проводилися навчальні заходи для керівників відділів державної реєстрації актів цивільного стану міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції, а 9-10 вересня 2021 року – для керівників відділів державної реєстрації актів цивільного стану управлінь державної реєстрації міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції.

Метою тренінгу є забезпечення профілактичного інформування та інтерактивного навчання з метою зниження стигми та дискримінації у сфері праці.

У межах заходу 09.09.2021 у неформальній обстановці у локації ЗАГС № 1 комунального підприємства «Щасливе місто» відбулася зустріч керівників відділів державної реєстрації актів цивільного стану управлінь державної реєстрації міжрегіонального управління Міністерства юстиції зі спеціалістами Управління у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та проставлення апостилю Департаменту нотаріату та державної реєстрації.

Під час зустрічі учасники ознайомилися з порядком отримання послуги «Шлюб за добу», яка надається представниками наведеного комунального підприємства, а також стали глядачами урочистої реєстрації шлюбу.

З привітальною промовою до учасників заходу звернулася Державний Секретар Міністерства юстиції Олена Богачова, в.о. директора Департаменту нотаріату та державної реєстрації В’ячеслав Хардіков, а також керівник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Кирило Міненко.

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/dvodenniy-trening-dlya-pratsivnikiv-viddiliv-dratss-schodo-pidvischennya-rivnya-znan-u-sferi-pratsi-kiiv-9-10-veresnya-2021-roku