16-02-201811:55

Віктор Вишньов: Банківська сфера завжди залишалась пріоритетним партнером Державного підприємства «СЕТАМ»

13 лютого 2018 року Державного підприємства «СЕТАМ» спільно з Незалежною асоціацією банків України за участі Директора Департаменту державної виконавчої служби провели круглий стіл щодо вдосконалення реалізації арештованого майна з банківським сектором.

«Реалізація майна з балансу комерційних банків є одним із найуспішніших проектів OpenMarket. Даний проект введений у 2016 році і на сьогоднішній день вже реалізовано активів комерційних банків на майже півмільярда гривень. Одним із найбільш активних банків став державний банк «Укргазбанк», який продав активів на понад 280 мільйонів гривень» - зазначив керівник ДП «СЕТАМ» OpenMarket Віктор Вишньов.

Вже сьогодні, до проекту приєднались усі державні та ряд комерційних банків: «Приватбанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк». «ВТБ», «Альфа банк», «ПУМБ», «Полтава банк», «Рада банк», «Укрсоцбанк, «Індустріалбанк», «Банк Кліринговий дім», «Унікредитбанк Чеської та Словацької республік», «Кредит Дніпро», «Банк БМ», «Піреус Банк.

Крім того, Віктор Вишньов розповів про нововведення у роботі як-то: впровадження еквайрингу, початок роботи аукціонів з використанням технології Blockchain, що означає технічну захищеність торги, а також успіхи з добровільної реалізації майна з балансу комерційних банків.

Учасники круглого столу висловили сподівання, що всі напрацювання, які обговорювались під час зустрічі знайдуть своє втілення у нормативно- правових документах,  найближчим часом.

 

Відео за посиланням: https://minjust.gov.ua/watch/generalniy-direktor-dp-setam-viktor-vishnov-pro-vzaemodiyu-z-bankivskoyu-sferoyu