01-02-202308:57

Вищий антикорупційний суд в повному обсязі задовольнив позов Міністерства юстиції України про застосування до Бахарєва Костянтина Михайловича санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 ЗУ «Про санкції»

Повідомляємо, що 31 січня 2023 року Вищий антикорупційний суд в повному обсязі задовольнив позови Міністерства юстиції України про застосування санкції стягнення активів до:

Бахарєва К.М. – російського політичного діяча, депутата державної думи федеральних зборів рф, першого заступника голови комітету державної думи рф по фінансовому ринку. Бахарєв в складі державної думи рф, голосував за прийняття законів рф щодо ратифікації «договорів» про визнання так званих «лнр», «днр» та в подальшому голосував за прийняття законів рф стосовно «включення» окупованих територій України до складу рф.

У березні 2014 року Бахарєва було призначено заступником голови державної ради так анексованого Криму, а в серпні 2014 року — першим заступником голови цього органу. Він визнав свою особисту причетність до подій 2014 року, які призвели до незаконної анексії Криму та Севастополя, яку він публічно підтримав. 

В дохід держави стягнуто:

-  дві квартири у місті Сімферополь, площею 34,8 кв.м та 172,7 кв.м;

-  гараж у місті Сімферополь, площею 18.4 кв.м;

-  автомобіль марки BMW чорного кольору, модель Х5, 2008 року випуску;

-  автомобіль марки BMW чорного кольору, модель 745 LI, 2007 року випуску.