12-12-201910:12

Віталій Василик: За 100 днів Уряду розпочато розбудову ІТ-інфраструктури пенітенціарної системи

Одним із завдань Міністерства юстиції, передбаченого Програмою дій Уряду, є створення Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту. Єдиний реєстр допоможе налагодити облік засуджених та взятих під варту осіб, а відтак – оперативно отримувати інформацію про них.

За словами заступника Міністра юстиції Віталія Василика, цей реєстр вже введено в тестову експлуатацію на базі пілотних установ виконання покарань та підрозділів пробації. Наразі Реєстр запрацював у Голосіївському та Печерському районних відділах пробації, секторі ювенальної пробації м. Києва та державній установі «Київський слідчий ізолятор». Результати тестової експлуатації допоможуть визначити реальний час роботи з Реєстром для подальшої промислової експлуатації.

«Ми розпочали розбудову ІТ-інфраструктури пенітенціарної системи. Запуск Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту, розробка програмного забезпечення – це те, що вдалося зробити за досить короткий строк»,  – зазначив Віталій Василик.

Впровадження Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту дозволить: формувати профайл засудженого та  ув’язненого; створити єдину базу даних інформації про засуджених та ув’язнених; забезпечити оперативну комунікацію між органами та установами пенітенціарної системи та пробації; забезпечити взаємодію з іншими Єдиними та Державними реєстрами.