17-08-202110:21

Віталій Василик: Затверджено персональний склад Наглядової ради Академії ДПтС

Міністерством юстиції України з метою виконання вимог статті 37 Закону України «Про вищу освіту» затверджено Положення про Наглядову раду Академії Державної пенітенціарної служби та її персональний склад. Так, головою Наглядової ради призначено заступника Міністра юстиції Віталія Василика, заступником голови – Державного секретаря Мін’юсту Олену Богачову. Крім того, до складу Наглядової ради Академії ДПтС обрано голову Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія, голову Чернігівської обласної ради Олену Дмитренко, народного депутата VIII скликання Валерія Куліча. Строк повноважень членів Наглядової ради становить 3 роки.

«Наглядова рада має стати якісним та фаховим дороговказом на шляху до побудови закладу вищої освіти в умовах сучасних викликів, які стоять перед вищою освітою загалом, до підготовки якісних кадрів  для пенітенціарної сфери нашої держави, враховуючи динамічні зміни в правовому регулюванні системи виконання кримінальних покарань та пробаціі. Наглядова рада виконуватиме патронатну та контрольні функції», – зазначив заступник Міністра юстиції, голова Наглядової ради Академії ДПтС Віталій Василик.

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та Статуту Академії ДПтС, серед основних завдань Наглядової ради Академії є:

  • сприяння діяльності Академії щодо розроблення стратегії та розв’язання перспективних завдань розвитку Академії;
  • удосконалення освітнього процесу, фінансово-економічної, господарської діяльності;
  • подання ректору Академії рекомендацій і пропозицій стосовно шляхів реалізації Академією державної політики у сфері вищої освіти, пріоритетних напрямів розвитку Академії у сфері освітньої, методичної та інноваційної діяльності;
  • удосконалення діяльності Академії, її фінансового та матеріально-технічного забезпечення;
  • формування сучасного освітнього простору в Академії, розвитку державно-приватного партнерства;
  • здійснення контролю за діяльністю Академії, у тому числі шляхом аналізу та оцінки діяльності Академії та ректора, заслуховування звітів ректора Академії про використання майна і коштів та з інших питань.

Академія Державної пенітенціарної служби є закладом вищої освіти із специфічними умовами навчання, що належить до сфери управління Мін’юсту. Основними напрямами діяльності Академії є:

  • підготовка кваліфікованих фахівців для забезпечення потреб Державної кримінально-виконавчої служби України;
  • здійснення діяльності, пов’язаної з професійною підготовкою (в тому числі первинна професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації) персоналу ДКВС України;
  • здійснення професійної (професійно-технічної) та фахової перед вищої освіти;
  • військова підготовка громадян України за програмою підготовки офіцерів запасу тощо.

Нагадаємо, що у березні 2021 року Академію ДПтС було реорганізовано шляхом приєднання до неї трьох Центрів підвищення кваліфікації персоналу ДКВС України: Білоцерківського, Дніпровського та Хмельницького. Нині на їх базі створено структурні підрозділи Академії Державної пенітенціарної служби як закладу вищої освіти зі специфічними умовами навчання.