03-04-202009:00

Внесено зміни до порядку проведення державної реєстрації в електронній формі

01 квітня 2020 року Міністерством юстиції України прийнято наказ № 1307/5 «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 02 квітня 2020 року за № 323/34606, офіційне опублікування якого відбудеться 03 квітня 2020 року.

Цим наказом внесено зміни до порядку проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі. Це можна зробити, не виходячи з дому, що особливо важливо в період карантину.

Заява в електронній формі подається за умови підписання її заявником з використанням засобів електронної ідентифікації та за умови оплати послуг за державну реєстрацію в повному обсязі. Під час державної реєстрації в електронній формі до заяви долучаються оригінали документів, передбачених законом. Плата за надання адміністративних послуг здійснюється також через Інтернет з використанням платіжних систем або програмних засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Заява в електронній формі реєструється в Єдиному державному реєстрі і за результатом реєстрації заяви заявнику надається код доступу до результатів розгляду відповідних документів.

Реєстрація заяв в електронній формі проводиться в порядку черговості їх надходження, у тому числі з урахуванням заяв, що подаються в паперовій формі.