26-11-202009:26

Заступниця Міністра юстиції Олена Висоцька разом із делегацією Королівства Норвегія відвідали модельний офіс пробації та виправну колонію у Білій Церкві

Заступниця Міністра юстиції Олена Висоцька, Посол Королівства Норвегія Ерік Сведал та керівник Проєкту NORLAU Сірі Фйортофт під час візиту до міста Біла Церква відвідали модельний офіс пробації, відкритий наприкінці минулого року за підтримки Проєкту NORLAU.

«Пробація працює задля підвищення безпеки суспільства та є ефективною формою роботи з правопорушниками для забезпечення справедливого правосуддя. У модельному офісі – ідеальна атмосфера для того, щоб клієнт конфіденційно розповів про себе, своє оточення, потреби тощо», – зазначила Олена Висоцька.

Директор ДУ «Центр пробації» Олег Янчук показав гостям модельний офіс, який має спеціальні кімнати як  для індивідуальної, так і  для групової роботи з клієнтами пробації. Крім того, зазначив, що в офісі мають змогу працювати ще й представники місцевої влади та служби зайнятості. Також Олег Янчук розповів про результати роботи системи пробації за рік та про заплановане відкриття модельного офісу у м. Ковель (Волинь) у березні 2021 року.

Делегації України та Королівства Норвегія також відвідали державну установу «Білоцерківська виправна колонія (№35)» – одну з двох пілотних установ Проєкту NORLAU «Шлях додому».

Олена Висоцька від імені української сторони подякувала Норвегії та Проєкту NORLAU за допомогу та підтримку реформи пенітенціарної системи України, за впровадження в державі сучасних інструментів та методик для ресоціалізації засуджених.