21-12-201815:39

1,5 млн грн отримає юстиція Волині на реалізацію Програми правової освіти та надання правової допомоги громадянам області

У Луцьку на засіданні обласної ради затвердили Програму правової освіти та надання правової допомоги населенню Волинської області на 2019-2023 роки. За її реалізацію проголосувало більшість депутатів. Такий вдалий результат було досягнуто завдяки конструктивній співпраці юстиції Волині з керівниками ОДА, обласної ради та депутатським корпусом.

«Правова культура населення є соціальною гарантією дії принципу верховенства права в демократичній державі. На реалізацією Програми, за якою здійснюватиметься комплекс системних заходів у сфері правової освіти та правової допомоги усім верствам населення від дітей до дорослих, юстиції Волині рішенням обласної ради затверджено кошторис у розмірі 1 мільйон 540 тисяч гривень. За ці кошти ми плануємо створити необхідні умови для того, щоб широкі верстви населення здобули правові знання та навички їх застосуванні. Хочемо також забезпечити доступ громадян до джерел правової інформації та безоплатної правової допомоги, сформувати у них повагу до права», - підкреслив очільник юстиції Волині Антон Кустик.

Програма визначає основні напрями правоосвітньої діяльності та першочергові заходи щодо їх реалізації, які виконуватимуться установами. Серед них:  консультації для жителів сіл; створення соціальної реклами, аудіо- та відеоматеріалів на правову тематику; інформування у засобах масової інформації. Юстиція також матиме можливість видавати друковане видання юридично-просвітницького спрямування «Правовий вісник Волині».

Виконання завдань, передбачених Програмою, сприятиме також ефективній реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», оскільки інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті є головною метою цього проекту.

«Юстиція Волині разом з системою безоплатної правової допомоги докладатиме усіх зусиль і професіоналізму для того, щоб за допомогою Програми правосвідомість наших громадян була на високому рівні», - наголосив Антон Кустик.