23-01-201910:10

Без знання минулого немає майбутнього! – на Миколаївщині стартував тиждень права посвячений відзначенню Дня Соборності України

Протягом тижня працівники структурних підрозділів Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області проводитимуть уроки права в навчальних закладах, семінари в трудових колективах, інформаційні флешмоби та вуличне інформування. Під час яких розповідатимуть про історичні аспекти державотворення України та їх значення для побудови правового суспільства.

Як відзначив начальник обласного управління юстиції Роман Возняк, без знання минулого немає майбутнього, адже сьогодення — це наслідки діяльності минулого, яке є для нас або зразком для наслідування, або дає змогу для аналізу допущених помилок. 

«Цьогоріч українська спільнота відзначає сторічний ювілей надзвичайної події – проголошення злуки УНР та ЗУНР. Цей день назавжди увійде в пам'ять та серця кожного з нас, оскільки саме тоді вперше в історії українські землі були об’єднані в єдину незалежну державу. На жаль, через ряд причин тоді незалежність було втрачено. Саме тому сьогодні, коли наша країна переживає нелегкі часи ми маємо особливо уважно поставитися до вивчення власної історії», - зазначив керівник регіонального управління юстиції.

Серед іншого, говоритимуть і про реалізацію правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», що спрямований на підвищення правової свідомості населення, яка в свою чергу забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.