15-08-201817:29

Фахівці херсонської юстиції долучились до обговорення «Дошки безпекових побажань»

Херсонська юстиція продовжує налагоджувати співпрацю з громадськими організаціями. Саме тому фахівці ГТУЮ у Херсонській області долучились до громадського обговорення по виявленню топових звернень та скарг до профільних управлінь міста та області.

Це проект Благодійного фонду «Майбутнє Херсонщини». Активісти хочуть надати громадянам віртуальний інструмент для покращення якості надання послуг та самостійного вирішення актуальних проблем населення, пов’язаних з громадською, дорожньою безпекою та інфраструктурою у взаємодії з поліцією та органами влади.

Топові звернення та скарги переведуть в шаблони, які можна буде скачати із сайту УкрСкарга - http://ukrskarga.org.ua/, доповнивши особистими даними, та відправити в потрібну інстанцію. Маючи будь-яку проблему, громадяни тепер зможуть знаходити її вирішення на одному веб-ресурсі.

У межах всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» спеціалісти Херсонської юстиції розповіли учасникам обговорення про право громадян на звернення до органів місцевого самоврядування та державних структур, про те, як правильно складати скарги і звернення та у які терміни громадяни мають отримати відповідь. Також фахівці управління ознайомили присутніх з роботою проекту «Херсонська юстиція дітям» та повідомили, як протидіяти булінгу та насиллю в родинах.