15-08-201814:21

Херсонська юстиція долучилася до «Міста професій»

У Херсоні, у Потьомкінському сквері, відбувся дитячий фестиваль «Місто професій», метою якого є дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях. Кожна дитина могла отримати паспорт та влаштуватися на роботу. Під час заходу фахівці різних галузей провели короткі майстер класи для ознайомлення дітей з професіями, після чого малеча приступила до імпровізованої роботи.

Херсонська юстиція у межах всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» долучилася до фестивалю та ознайомила присутніх з роботою юристів. Більше, ніж 2000 дітлахів стали учасниками організованого територіальним управлінням юстиції Херсонщини дійства!

Так, малюки були реєстраторами, одружували усіх бажаючих, навіть власних батьків, видавали свідоцтва про шлюб. Хлопчики та дівчатка могли побути серйозними нотаріусами, укласти договори купівлі-продажу чи дарування на прикладі іграшок.

Діти могли допомогти і казковим персонажам – родині Кавуненків. Зокрема, видати свідоцтво про народження малюку Кавуненку. Окрім цього, дітлахи із радістю боролись за право старшого Кавуненка отримати належну йому заробітну плату.

Фахівці юстиції, разом із дітлахами, робили паперові кораблики із символікою «Я МАЮ ПРАВО», а також роздавали буклети і розповідали гостям свята про права дитини, про те, що таке булінг та як йому запобігти, що робити у випадку насилля в родині тощо.

«Такі заходи дуже потрібні нашим маленьким громадянам, бо допомагають побачити роботу різних спеціалістів. І не просто побачити, а ще й спробувати себе у різних професіях. Тому Херсонська юстиція охоче долучилась до «Міста професій». Також ми продовжили знайомити дітлахів із нашим Юстимчиком, який є другом і захисником кожної дитини. Він розповів їм про права дитини, про те, що неможна ображати інших. Адже дітям дуже важливо розповідати про серйозні речі простими, зрозумілими словами», – зазначив керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський.