05-10-201809:51

Херсонська юстиція продовжує активну інформаційну кампанію протидії булінгу

Майбутні випускники поділились своїм баченням боротьби із булінгом. Цього разу слухачами тематичного уроку стали учні 11-го класу Херсонської загальноосвітньої школи №4.

З самого початку уроку діти голосно заявили, що «в них булінгу немає». Майбутні випускники виявились дуже співчутливими та ініціативними. Найбільшу зацікавленість у них викликав символічний експеримент «Рука допомоги», на якій діти писали свої види боротьби з цькуванням. Серед яких – дружити із жертвами насмішок, допомагати один одному та не бути байдужими до ближнього. Молодь також активно вчилась відрізняти дружні «підколи» від жорстоких насмішок.

Особливістю цього уроку стало те, що до школярів завітали фахівці херсонської юстиції разом із представниками Філії Державної установи «Центр пробації» у Херсонській області. Вони розповіли підліткам про те, що булінг може швидко перейти у стадію злочину. А кримінальна відповідальність за особливо тяжкі злочини наступає з 14 років. Також фахівці пробації розповіли про небезпеку наслідки «слизької доріжки» у кримінальний світ.

«Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області – не просто державний орган. Ми хочемо брати активну участь у розвитку та психологічному вихованні нашої молоді. Тому активно проводимо інформаційну кампанію протидії булінгу. До речі, Верховна Рада 2 жовтня ухвалила в першому читанні законопроект №8584, який визначає поняття булінг і вводить за нього адміністративну відповідальність. Тому боротьба із цькуванням виходить на новий рівень», – зазначив керівник херсонської юстиції Костянтин Хутковський.