12-12-201814:15

Керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул: 40% жертв булінгу замовчують про проблеми в школі

У Кропивницькому команда юстиції обговорила з представниками педагогічних і батьківських рад із усього міста протидію цькування дитини в школах. Захід відбувся у рамках Всеукраїнського тижня права.

«Міністр юстиції Павло Петренко та Міністр освіти і науки Лілія Гриневич першими підняли на такий масштабний рівень проблему булінгу в навчальних закладах України, хоча це ганебне явище впродовж тривалого часу ретельно приховувалось. Це призвело до того, що діти, які зіштовхнулися з агресією однолітків, не знають, як правильно вийти з ситуації, тому що просто не розуміють, куди звернутися», – розповів керівник обласної юстиції Вадим Гуцул присутнім.

Посадовець також відзначив про те, що 40% жертв булінгу, згідно офіційних результатів досліджень Дитячого фонду ООН, ні з ким не діляться зі своєю проблемою.

«І вчителі, і батьки мають активно реагувати на випадки агресії між дітьми. Це стосується різних видів цькувань, у тому числі й психологічного. При цьому важливо усвідомити, чому саме дитина потрапила у подібну ситуацію. З цим може допомогти дитячий психолог», – додав він.

Нагадаємо: булінгом вважається агресивна поведінка однієї дитини або групи дітей, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом. При цьому цькування негативно впливає на всіх учасників явища: агресорів, жертв і спостерігачів.