24-10-201810:14

Майже 80 млн грн заборгованості з виплати заробітної плати стягнуто на Дніпропетровщині

З недобросовісних роботодавців Дніпропетровщини з початку 2018 року стягнуто майже 80 млн грн. «Виконання судових рішень такої соціально значущої категорії, як стягнення заборгованості з виплати заробітної плати - один з пріоритетних напрямків нашої роботи»,- зазначає заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби - начальник Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Андрій П’ятницький.

В регіоні постійно працює штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Державними виконавцями вживаються всі передбачені законодавством заходи примусового виконання рішень, завдяки чому лише протягом тижня стягнуто:

- 2,4 млн грн на користь 1 707 осіб з ДП «ДЕВЗ»;

- 513 510 грн на користь 25 осіб з ПАТ «Криворіжіндустрбуд»;

- 396 175 грн на користь 63 осіб з ДП «ДДПІ «Дніпроцивільпроект».

Ще один дієвий засіб впливу на недобросовісних роботодавців - публічний електронний реєстр підприємств-боржників із виплати зарплат https://erb.minjust.gov.ua, запущений Міністерством юстиції України. Що стосується Дніпропетровської області, то до ТОП-3 найбільших боржників із виплати заробітної плати входять:

  1. ТОВ «Восток-Руда» - заборгованість 13,3 млн грн;
  2. ПАТ «Криворіжіндустрбуд» - заборгованість 3,9 млн грн;
  3. ТОВ «МІК» - заборгованість 2,4 млн грн.