04-04-201916:05

На Буковині вперше свідоцтво про народження дитини видали у ЦНАПі

Адмінпослугу «Державна реєстрація народження» запровадило Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області у Сторожинецькому районі. У міському Центрі надання адміністративних послуг видали перше свідоцтво про народження. Заяву на видачу документа написав батько новонародженого, так як мати з дитиною перебувають у пологовому будинку. Вся процедура, від подання заяви до  видачі свідоцтва, тривала п'ятнадцять хвилин. Перший документ синочка батько отримав у ЦНАПі. Вітали родину представники Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області та міської влади.

«Сторожинецький центр надання адміністративних послуг - перший на Буковині ЦНАП, у якому запроваджено послугу «Державна реєстрація народження». Делегування повноважень з державної реєстрації актів цивільного стану ЦНАПам - одна із складових реформування системи та доступності послуг для громадян», - зазначає начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Вікторія Васильчук.

 Для того, щоб послуга «Державна реєстрація народження» у ЦНАПі надавалася якісно, із працівниками центру провели спеціальне навчання. Керівник Сторожинецького районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану провела відповідний тренінг, під час якого відпрацювали застосування законодавчих норм та практичні аспекти роботи. Нагадаємо, у жовтні минулого року Сторожинецький відділ ДРАЦС почав працювати у форматі «Ореn Space» за принципом «відкритого простору». У ньому можна отримати свідоцтва про народження, про шлюб чи його розірвання, про зміну імені, витяги з державного реєстру актів цивільного стану тощо. Загалом - 14 послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.