17-09-201812:09

На Кіровоградщині команда юстиції взяла участь у заходах до Дня міста Кропивницького

Фахівці обласної юстиції долучилися до урочистостей, організованих із нагоди 264-ї річниці з моменту заснування Кропивницького.

Під час заходів усі бажаючі мали можливість проконсультуватися й отримати юридичні консультації у працівників управління.

«Важливо працювати на таких масштабних міських заходах, адже так буквально за кілька годин ми можемо підвищити правову свідомість кількох тисяч мешканців Кіровоградщини. І при цьому не менш важливо спілкуватися з громадянами тет-а-тет, розуміти їх проблеми й радити, як краще виходити зі складних життєвих ситуацій, використовуючи законні інструменти», – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Окрім надання правової допомоги, команда юстиції також провела правоосвітню роботу з дітьми з Піщанобрідської школи-інтернат у межах ініціативи #ЧужихДітейНеБуває. Вихованцям закладу пояснили, як боротися з агресивною поведінкою оточуючих і організували екскурсію по місту. Зокрема показали, як  облаштовані студії обласного телебачення і які експонати виставлені в музеї 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго.

Наприкінці святкування представникам обласної юстиції  випала нагода продемонструвати, як реалізується проект «Я МАЮ ПРАВО!» на Кіровоградщині Президенту України Петру Порошенку, який перебував у Кропивницькому з робочим візитом.